About

Saya merupakan pelajar perubatan tahun akhir di Nizhny Novgorod State Medical Academy,Russia.Insyaallah akan menamatkan pengajian pada penghujung Jun 2013 dan kembali berkhidmat di Malaysia.Pernah menuntut ilmu di Maahad Muhammadi Lelaki,Pengkalan Chepa Kelantan dari peralihan hinggalah ke Tingkatan 5.Insyaallah akan berusaha untuk menjadi doktor pakar dan pelabur hartanah berjaya.

13 thoughts on “About

  1. Assalamualaikum,izinkan Ana bertanyakan beberapa soalan,
    1)apakah kelebihan menjadi seorang doktor?
    2)apakah alatan yang digunakan oleh doktor untuk merawat pesakit?
    3)bagaimana cara /kelayakan menjadi seorang doktor?

  2. wslm..tentang kelebihan tu saya xberani nak hurai banyak..semua bergantung pada niat….alatan tu macam biasalah….macam yang ada kat hospital la…kelayakan tu lebih kepada cemerlang dalam bidang akademik dan kena tabah

  3. huhu..maaflaa…saya ni budak sekolah,ada kerja kursus untuk dapatkan evidence(band 5/6 untuk subjek sivik) tajuk :kerjaya doktor …bergantung pada cita-cita…cikgu suruh cari dalam internet,payah sikit,sukar untuk jumpa…
    1) latar belakang kerjaya?
    2)kelebihan dan keistimewaan jadi doktor?
    3)tokoh jadi idola?
    4)alatan yang doktor selalu guna? boleh,tolong beritahu alatan apa yang selalu digunakan oleh doktor?

  4. Assalamualaikum. Hi! Since insyaAllah, sy akan sambung pelajaran ke russia, jika tidak kerberatan untuk encik berkongsi sedikit sebanyak pengalaman or anything related study there.. Email sy : nadia.tr@live.com

    Muchly appreciated🙂 thank you!

  5. Erm…nasihat saya mula2 sekali kena bawa periuk nasi,rempah ratus,baju untuk winter bawa ala kadar sudahla sebab lagi elok beli kat russia.Then,kena bersedialah….russia sangat berbeza

  6. Salam..nak tanye..saya pelajar lepasan matrikulasi,, saya nak mohon belajar perubatan ke rusia..tetapi tidak mampu..so macam mane nak mohon pinjaman memandangkan cgpa saya juga sudah melepasi 3.50.

  7. Assalam , saya pelajar lepasan spm . Parents saya sgt berharap saya menjadi seorang doktor , saya okay je nak ambil course tu tp disebabkan sekarang ramai yg ckp doktor susah nak dapat kerja and scholarship utk student medic dah sangat berkurang , so can u mind leave some opinions ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s