Jom main salji

p1014426

gamba-dah-edit-dah-nie

(1st year,semashko,time tengah menggila belajar anatomy,yang kat atas tu winter di mesir,2nd year,bandingkan dengan winter kat rusia..ehe)

     Bila masuk musim sejuk ni,seolah-olah semua benda dah mula ”menyejuk”.Nak bangun pagi pun dah mula liat,nak pergi kelas pun dah mula ”keras”,nak bangun malam ”study” pun dah mula tak mampu.Tak mampu bukan kerana tak boleh,tak juga kerana dah mula lemah tubuh badan tapi tak mampu kerana hati seolah-seolah dah ”menyejuk” tak ”membara” seperti dulu.

 

dsc01008

(1st year,main ski ngan geng2 usrah,beku punggung n tangan,jeans aku jadi air begitu jugak glove)

       Masa mula-mula sampai kat sini,salji la yang paling dinanti-nanti,masa mula-mula turun salji aku seolah-seolah dapat mendengar lagi ”jeritan” orang-orang tertentu,betapa seronok nya tengok salji yang tak pernah turun kat negara sendiri ni.Seronok,mana tak seronoknya,pertama kali,semua benda yang pertama kali dapat ni memang seronok.Begitu jugala dalam ”kehidupan” yang kita jalani ni kan.Cinta PERTAMA pun seronok,tak dapat dilupakan kan.Kita memangla tak dapat lupakan cinta PERTAMA tapi mungkin tanpa sedar kita kadang-kadang melupai Cinta kita yang ”UTAMA”.

copy-of-dsc01018

(merentas ”bukit”,lagi penat dari main bola rupa-rupanya skiing ni,maybe jugak sebab tak pandai kot)

       Pertama kali,aku pun terkial-kial nak sarungkan kat kaki ”menatang” tuh,nak meluncur tu lagila tak tahu,main sarung je,pastu ”pandai-pandaikanla” sendiri.Semua tu alat-alat sewa,jadi hentam je la.Naik bukit turun bukit,aku tolak ko,ko tolak aku.Yang tu tersungkur sebelah sana,yang ni terjatuh sebelah sini.Apa-apa pun,agak best la luncur ais ni,memang jadi ”ais” betulla.Pakaila setebal mana pun,kalau pertama kali punye percubaan memang akan jadi ”separuh ais” yang bernyawa la.Hi3

p1015439

(alexandria,winter mode)

    Jauh sekali bezanya,musim yang sama tapi tempat yang berbeza.Kat pantai ni,nyaman.Boleh tengok air yang jernih.Tapi kalau kat Rusia,semua dah jadi ais.

p/s:teringin nak mandi,ehe

copy-of-16022007001

(pemandangan dari tingkap kelas,semashko,dalam kelas histology 2nd year)

       Masa tahun kedua ni la,winter yang agak perit jugala,aku ingat lagi masa ”dagu” aku beku pastu tak dapat nak bercakap pun,boleh la cakap tapi macam keras semacam je dagu ni.

       Sekarang dah tahun ketiga,winter sekarang masih belum ”mengganas” lagi,tapi salji memang dah mula memutih.

2 thoughts on “Jom main salji

  1. hahaha..
    agak la weyh..
    mase awal2 dlu..
    cam bes gile dpt maen ngn sn0w..
    skunk neh..
    uh!
    sume p0n da jadik beku..
    malas hell nk g clas!
    btw..
    jgn jeles eh..
    ckgu surgery kasik ak cuti 3 ari beb!
    =b

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s