Agen Cari Jodoh

Alhamdulillah,harini dah selesai exam yang terakhir.Seperti yang diketahui umum,aku ni selagi ade tarikh lambat,tarikh tu lah yang aku pilih untuk pergi buat exam.Bacalah berapa kali pun,still rasa macam tak cukup lagi.

(Masjid Kristal Terengganu)

Sejak dah kahwin ni,ramai jugakla yang duk mintak tolong aku carikan calon.Tapi satu pun aku tak dapat tolong lagi.Macamanalah nak tolong padan2kan orang ni yer?Aku asyik duk fikir jugak.Selagi boleh tolong,nak aje tolong nya.Sekadar tolong kenal2kan tu boleh je,tapi jodoh ni di tangan Allah juga.

Macam setengah orang ni,bercinta bagai nak rak bertahun2 pun tak kemana jugak.I love you,you love me tapi akhirnya lainlah pulak yang jadinya kan.

Bila dah masuk time cuti ni,ramailah yang pergi melancong sana-sini.Begitu jugaklah sesetengah couple yang belum berkahwin ni,harap-harapnya cepat2lah sedar.Tak kemana hubungan yang tak diberkati macam tu.Aku yang dah kahwin ni pun tak sempat nak ‘honeymoon’ lagi.Usah kata nak honeymoon,nak makan honey ngan tengok moon sama2 pun tak sempat lagi.Ehe.

(inilah contoh orang yang dah takde kerja,pergi bubuh gambar syok sendiri)

Tak tahu nak tulis apa,sebab dah takde kerja sangat ni,merapu jerlah….tata……………

About these ads

3 thoughts on “Agen Cari Jodoh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s